ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ….ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ

Estimated read time 1 min read

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην αίθουσα ΜΑΝΟΛΗΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ του Δημοτικού μας θεάτρου,  πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, οργανωμένη από την Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια αφύπνιση στον εφησυχασμό όλων μας. Κεντρικός ομιλητής Ο ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ  Διευθυντής των Σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των φυλακών του Αυλώνα.

Πόσοι από μας γνωρίζαμε το τεράστιο έργο που γίνεται σ αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα που μόνο φως εκπέμπει και αισιοδοξία σε μια εποχή που αξίες και οράματα έχουν επικίνδυνα επιπεδοποιηθεί και μόνο η απαισιοδοξία κυριαρχεί.

Ο ομιλητής, απόλυτος γνώστης του θέματος, αφού κατά γενική ομολογία ήταν ο οραματιστής και ο αφανής εργάτης της επιτυχίας του, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό παρουσίασε το ασυνήθιστο εκπαιδευτικό έργο που γίνεται α αυτό το Σχολείο που φιλοξενεί τους <στιγματισμένους> από την ίδια την κοινωνία μαθητές και οι οποίοι βρίσκουν σ αυτό το χαμένο νόημα της ζωής τους, προσπαθώντας να ανακτήσουν τους στόχους τους και τα οράματά τους που μέσα στη φυλακή τα έχασαν ή πιο ρεαλιστικά το ίδιο το σωφρονιστικό σύστημα  τα  κονιορτοποίησε!

Ο κος ΠΕΤΡΟΣ  ΔΑΜΙΑΝΟΣ  μας παρουσίασε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτού του Σχολείου που όλους εμάς μας γέμισαν με συγκίνηση και αισιοδοξία πως ακόμη υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που δίνουν απλόχερα την ψυχή τους στο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν χωρίς εκπτώσεις, υστεροβουλίες και συμβιβασμούς, μα το πιο σημαντικό χωρίς την απαραίτητη και ολόπλευρη υποστήριξη της Πολιτείας που θα έπρεπε να έχουν. Όμως είναι βέβαιο πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα τους γεμίζουν με αισιοδοξία και πίστη σ αυτό που επιτελούν κάτω από αναμφισβήτητα αντίξοες και ασυνήθιστα δύσκολες συνθήκες.

Η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 συγχαίρει την εκπαιδευτική ομάδα του ΠΕΤΡΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, ενός καταξιωμένου εκπαιδευτικού που ξεκίνησε την εκπαιδευτική του καριέρα από την πόλη μας, για το ανεπανάληπτα ωφέλιμο και σπουδαίο έργο που επιτελεί στις φυλακές του Αυλώνα, αλλά επίσης συγχαίρει και την Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  για την πρωτοβουλία της αυτή. Αναμφισβήτητα όλοι μας φύγαμε σοφότεροι, πολύ προβληματισμένοι για τον διαρκώς αυξανόμενο εφησυχασμό μας  μα προ πάντων αισιόδοξοι πως υπάρχουν ακόμη στην πατρίδα μας ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ασυνθηκολόγητη διάθεση κοινωνικής προσφοράς.

 

https://lp2020.com/press/otan-fylakes-ginonte-scholia-anadimiourgias-ke-proodou/

You May Also Like

More From Author