1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Φυσικής

Estimated read time 1 min read

Στις 5, 6 και 7 Απριλίου στην πόλη της Πάτρας θα διοργανωθεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Φυσικής. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από τον Τομέα Φοιτητών ΕΕΦ και το Τμήμα Φυσικής του Παν. Πατρών, ενώ παράλληλα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Κοσμητείας Θετικών Επιστημών και της Πρυτανείας του Παν. Πατρών. Πρόκειται για ένα επιστημονικό συνέδριο πανελλαδικής εμβέλειας που σκοπεύει να γίνει θεσμός για τη Φυσική. Το πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο εγγυάται και η ιδιαίτερου κύρους Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τις παρουσιάσεις των εισηγητών.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, χρησιμοποιώντας την Κύρια Αίθουσα χωρητικότητας 900 ατόμων, ένα Αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων και δύο αίθουσες παράλληλων συνεδριάσεων 100 περίπου ατόμων η κάθε μία.

Η φιλοδοξία μας, η έως τώρα πορεία στη διοργάνωσή του αλλά και η απήχηση που ήδη έχει το Συνέδριο δείχνουν πως πρόκειται να φιλοξενήσει ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να συγκεντρώσει εκατοντάδες φοιτητές θετικών και τεχνολογικών σχολών από όλη τη Χώρα.

Τις δύο πρώτες μέρες του Συνεδρίου θα δοθούν ομιλίες από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις νέες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, την αγορά εργασίας, αλλά και τα εφόδια που πρέπει να έχει ο Φυσικός σήμερα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εργασίες προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών και ερευνητών ώστε να κατοχυρωθεί η έρευνά τους, καθώς το κύρος του Συνεδρίου δρα ως σφραγίδα αναγνώρισης.

Η τρίτη μέρα διαμορφώνεται με γνώμονα την επιχειρηματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση του Φυσικού με την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ανάγκη της εποχής για καινοτομία. Την ημέρα αυτή θα συμμετέχουν εταιρίες startup και spin-off, καθώς και ομάδες που επιχειρούν ή εφαρμόζουν ήδη τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο χώρο της τεχνολογίας. Παράλληλα, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν από συμβούλους καριέρας σχετικά με τη δημιουργία βιογραφικού και την αντιμετώπιση επαγγελματικής συνέντευξης.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν ειδικά workshops τα οποία θα δώσουν έναν πρακτικό και βιωματικό χαρακτήρα στη διοργάνωση, ολοκληρώνοντας έτσι την προσφορά του Συνεδρίου προς τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.psff2019.com/

Εγγραφές: www.psff2019.com/eggrafi

You May Also Like

More From Author