Καρνάβαλος και παγωνιά: Δεν μας ζεστάναν τα κρουστά.

Estimated read time 0 min read

Με παγωνιά αλλά και αρκετή κίνηση στους δρόμους και στα κλάμπ ξεκίνησε το πατρινο Καρναβάλι του 2016.
Καταλύτης, ήταν η τελετή έναρξης της πλατείας Γεωργίου, η οποία δίχασε, ως προς το σκέλος των εντυπώσεων. Το σχήμα των κρουστών του Ν. Τουλιάτου, από άλλους έγινε δεκτό ως “προχωρημένη” άποψη, εναρμονισμένη με τον διονυσιακό χαρακτήρα του καρναβαλιού, και από άλλους σαν μη συμβατό με μια βραδιά που το κοινό την περιμένει πιο “χορευτική”.
Πάντως, παρά το ψύχος, κυκλοφόρησε κόσμος στην πόλη, και τα κέντρα ψυχαγωγίας είχαν κίνηση. Οχι τόση, σε σχέση με άλλες εποχές, αλλά δεδομένων των συνθηκών, ήταν “και πάλι καλά”.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, έστειλε και φέτος κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα με έμφαση την τραγωδία που εκτυλίσεται στο Αιγαίο με τους πρόσφυγες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Αν η μισή καρδιά μου χτυπά σε αυτή την πλατεία, η άλλη μισή χτυπά στο Αιγαίο, εκεί που χάνονται καθημερινά παιδικές ψυχούλες, εξαιτίας των ιμπεριαλιστών. Νέες και νέοι, μείνετε ασυμβίβαστοι, διεκδικείστε ότι σας ανήκει, στείλτε το μήνυμα προς κάθε ισχυρό ότι η ελπίδα είσαστε εσεις. Η μόνη γνήσια ελπίδα του λαού για ζωή ολάκερη.
Πάμε και πάλι μαζί, με αστείρευτο κέφι και ζωντάνια. Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, να γλεντήσουμε τη ζωή”.
Στις ευχάριστες “εκπλήξεις” ήταν η ρίψη των βεγγαλικών που φέτος ήταν άφθονα, καθώς ο ουρανός της Πάτρας φωτίστηκε για αρκετά λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

You May Also Like

More From Author