ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας: μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2015 οι πληρωμές των ηθοποιών έγιναν κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση

Estimated read time 0 min read

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, έγινε γνωστό το εξής:
Σε απάντηση των όσων γράφτηκαν για την καθυστέρηση πληρωμής των ηθοποιών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας διευκρινίζουμε ότι:
Η καθυστέρηση αυτή δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς αλλά και όλους τους επί συμβάσει εργαζομένους, για τους μήνες Ιανουάριο & Φεβρουάριο 2016, λόγω υπαγωγής του θεάτρου στο μητρώο φορέων γενικής κυβέρνησης και εφαρμογής νέας διαδικασίας.
Με την προβλεπόμενη νέα διαδικασία , απαιτείται και ή έγκριση από την Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία πρέπει να αποστέλλονται οι συμβάσεις και τα σχετικά έγγραφα μετά την ολοκλήρωση του έργου. Συνεπώς η αποστολή των δικαιολογητικών για τον μήνα Ιανουάριο δεν μπορούσε να γίνει πριν την εκπνοή του μήνα αυτού. Έτσι απεστάλησαν στην Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα σχετικά με τους εργαζομένους έγγραφα, στις 9 Φεβρουαρίου 2016, για τον σχετικό έλεγχο .
Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Κώστας Καζάκος είχε ενημερώσει ήδη τους ηθοποιούς, από το τέλος Δεκεμβρίου 2015, για την αλλαγή της διαδικασίας και το ενδεχόμενο καθυστέρησης της πληρωμής τους και μάλιστα έδωσε εντολή στην υπεύθυνη Λογιστηρίου να επικοινωνεί συχνά με το γραφείο του ελεγκτικού συνεδρίου, μεταφέροντας το αίτημα για άμεση διεκπεραίωση της υπόθεσης.
Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Τερζής επισκέφτηκε, την Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της διαδικασίας και να ζητήσει την επίσπευση της . Κατόπιν ο κ. Τερζής κάλεσε τους ηθοποιούς και μαζί με τον κ. Καζάκο τους ενημέρωσαν για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Επί πλέον ο κ. Καζάκος, έδωσε εντολή στο Νομικό Σύμβουλο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να επισκεφτεί την Υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πράγμα που έγινε με τη συνοδεία αντιπροσωπίας των ηθοποιών.
Σημειώνουμε ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2015 οι πληρωμές των ηθοποιών έγιναν κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση.

You May Also Like

More From Author