Ο χορός των Μασόνων στο Ρίον! Συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα… μετά συζύγων και συντρόφων

Estimated read time 0 min read

Για μία ακόμη χρονιά οι Μασόνοι της Πάτρας… χόρεψαν Αποκριάτικα! Το πάρτι διοργανώθηκε προ μερικών ημερών στην περιοχή του Ρίου με συμμετοχή δεκάδων «επιφανών πολιτών» της Πάτρας μετά συζύγων ή συντρόφων!

Δεν γνωρίζουμε τι έγραφε η πρόσκληση ή αν όλα έγιναν «στο μιλητό», συνήθως όμως τα μέλη των Στοών διοργανώνουν πάρτι χρησιμοποιώντας το όνομα ενός Συνδέσμου που πριν το 1941 είχε ιδρυθεί στην Πάτρα από Τέκτονες της εποχής! Τον “Σύνδεσµο κοινωνικής πρόνοιας και αντιλήψεως”.

Τουλάχιστον 150 μέλη και φίλοι των Μασονικών Στοών της Πάτρας φόρεσαν… καρναβαλικές μάσκες και άλλα «αξεσουάρ» και διασκέδασαν… μέχρι το ξημέρωμα! Μάλιστα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το καρναβαλικό πάρτι θα δοθούν ως δωρεά στην «Κιβωτό της Αγάπης» (αφού πληρωθούν τα έξοδα).

Στο πάρτι είδαμε πολλές προσωπικότητες της πόλης από τον χώρο της Ιατρικής, της Νομικής, Μηχανικοί, Πανεπιστημιακοί, αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων και του Πολιτισμού.

Στην πόλη δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγµή ενεργά τρεις Μασονικές Στοές, µε πενήντα µέλη περίπου η κάθε µια. Ωστόσο στις τακτικές (δύο φορές το µήνα) συναντήσεις, δεν συµµετέχουν περισσότεροι από 25 τέκτονες κάθε φορά. Για να γίνεις µασόνος προϋπόθεση είναι να πιστεύεις σε κάποια ανώτερη δύναµη (δεν δέχονται τους άθεους) ενώ απαγορεύονται οι θρησκευτικές και πολιτικές συζητήσεις στις συναντήσεις, κάτι που δεν τηρείται απόλυτα.

πηγή

You May Also Like

More From Author