Μουσική Τρίτη στο Mouselin!

Estimated read time 1 min read

Στα πλαίσια στήριξης της ομάδας χορού Soyuz στην ερχόμενη παραγωγή της, διοργανώνεται ένα live, μια μουσική βραδιά με διάφορα τραγούδια έντεχνα, σε συνεργασία με το Mouselin Patras .
Η Ελένη Παπαπροκοπίου στο πιάνο και η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη στο τραγούδι – ίσως και κάποια ξεχωριστά guests! – θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια από το νέο κύμα και πιο σύγχρονα έντεχνα..
Η είσοδος είναι ελεύθερη, θα υπάρχει κουτί στήριξης για την ομάδα και η η μουσική μας βραδιά υλοποιείται στο πιο γλυκό στέκι της Πάτρας, στο αγαπημένο μας Mouselin, στο παράρτημα επί της Αγίου Ανδρέου 42…
Τρίτη 5 Ιουλίου, ώρα 8μμ,

Σας περιμένουμε!

… λίγα λόγια για την ομάδα χορού Soyuz
Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 από τους Μιχάλη Περπερίδη, Όλγα Σπυράκη, Ευαγγελία Κυριαζίδου. Πλέον σταθερά της μέλη είναι οι Παύλος Μαυρίδης, Τερέζα Μόσχου, Ειρήνη Γκότση, Ελεονόρα Ήλια, Στέλλα Σπύρου και Όλγα Σπυράκη.

СоюЗ (Σογιούζ): η λέξη είναι Ρωσική και μεταφράζεται ως «Ένωση». Το πρόγραμμα επανδρωμένων πτήσεων Σογιούζ ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 από την τότε ΕΣΣΔ , και η εξέλιξη του Σογιούζ άρχισε το 1964 από τον Σεργκέι Κορόλεφ, και ο αρχικός του σκοπός ήταν να αποτελέσει το μέσο με το οποίο οι Σοβιετικοί θα έφταναν στο φεγγάρι. Αυτό θα γινόταν με την ένωση σε τροχιά δυο ή περισσότερων διαστημοπλοίων Σογιούζ, χωρίς την ανάγκη ενός μεγάλου πυραύλου-φορέα, όπως ο Ν1 που τότε ανέπτυσσε η Σοβιετική Ένωση. Όταν ο στόχος αυτός εγκαταλείφθηκε, το Σογιούζ συνέχισε να εξελίσσεται ως μέρος τόσο ερευνητικών όσο και στρατιωτικών προγραμμάτων, κυρίως σε συνδυασμό με τους Σοβιετικούς διαστημικούς σταθμούς των δεκαετιών ’70 και ’80. Σήμερα είναι το μακροβιότερο διαστημικό πρόγραμμα στην ιστορία, με πάνω από σαράντα χρόνια εξέλιξης και εκατό
Αποστολές.

Επιλέξαμε τον ονομασία αυτή για την ομάδα, για να υπογραμμίσουμε την διάθεσή μας ως διαφορετικοί άνθρωποι να ενωνόμαστε, με πρόθεση την κοινή δημιουργία και την άρθρωση μιας κοινής γλώσσας σαν κάτι που αφορά όλους μας μαζί και τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.

Μανιφέστο
Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση, για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε , για να ζούμε μαζί με την κοινωνική μας πραγματικότητα, έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας μας , γιατί θέλουμε να την αλλάξουμε .

Η ομάδα μέσα από τα έργα της επιδιώκει μια συνομιλία με την πραγματικότητα, μια κριτική επανατοποθέτηση απέναντι στη σχέση χορού και κοινωνίας, μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν οι θεατρικές συμβάσεις και η δύναμη της εμπειρίας ενός σκηνικού γεγονότος.

Η ομάδα έχει δημιουργήσει τα έργα:
– ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ
Κινητήρας studio και θέατρο ΠΚ ΑΡΓΩ – στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Συμμετοχή στους ανεξάρτητους δημιουργούς. (2010).
– ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Συνεργασία της ομάδας Soyuz με την ομάδα Inside Noise. Έργο βασισμένο στις Γειτονιές του Κόσμου του Ρίτσου. Θέατρο ΑΡΓΩ – στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων . Συμμετοχή στους ανεξάρτητους δημιουργούς. (2011).
– RADIO TRANSMISSION
Θέατρο ΟΛΒΙΟ – στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (2012)
– ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ
Θέατρο ΟΛΒΙΟ, στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, (2012) και
Θεατρο ΑΛΚΜΗΝΗ (2013).
Συνεργασία μεταξύ της ομάδας Soyuz και της ομάδας Circle Team. Έργο που βασίζεται στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ του Ε. Ionesko
– Ο ΤΥΦΛΟΣ/περί πουλιών και άλλων ζώων
Πολιτιστικό χώρος Camp / Φεστιβάλ P31, (Μάιος 2014) και
Κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννης, στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (Ιούνιος 2014).
– BEAUTY AND THE BEAST,
Θέατρο Beton7, Beton7 Dance Festival (Οκτώβριος 2014)
– Ό,τι απομένει
Θέατρο Τζένη Καρέζη (Μαίος 2015)
– Wake/ in progress
Κινητήρας Στούντιο – Feedback in progress Festival 2016 ( προσωρινός τίτλος ΙΧΝΗ), Akropoditi Dance Festival 2016, θέατρο Θησείον – Reborn in Athens Festival 2016.
– Awake/ in progress
Black Box, Deree, ONE OFF dance festival.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 15ο φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων 2016 “Επαννεκίνηση”.

You May Also Like

More From Author