IndYog -Contemporary & Flying Low Workshop with Narendra Patil

Estimated read time 1 min read

IndYog -Contemporary & Flying Low Workshop:

03/03 Παρασκευή | 17:00-20:00
04/03 Σάββατο | 17:00-20:00
05/03 Κυριακή | 17:00-20:00

Κόστος συμμετοχής:
50 ευρώ (3 μέρες-9ώρες συνολικά)
20 ευρώ drop in

Δηλώσεις συμμετοχής:
698 652 0100
t.o.thespis@gmail.com

Πανεπιστημίου 192, Πάτρα

———————————————————————-

Το σεμινάριο IndYog -Contemporary & Flying Low είναι ένας συνδυασμός κλασικού ινδικού χορού Kathak, παραδοσιακού και σύγχρονου χορού. Περιέχει γρήγορα πόδια, συνδυασμούς με χέρια, ρυθμούς και περιστροφές.
Το μάθημα ξεκινά με στάση διαλογισμού και Ασάνα (είναι μια συγκεκριμένη στάση που ενδυναμώνει το μυαλό και το σώμα). Συνεχίζει με Yoga και συνδιασμούς και περιλαμβάνει τόνωση του σώματος και ασκήσεις πολεμικών τεχνών που αργότερα θα ενσωματωθούν στην τελική κινητική φράση.
Παίζοντας με την ορμή, την αναστολή και τις δυναμικές ρουτίνες στο πάτωμα (που συνδυάζουν την ταχύτητα και τις φυγόκεντρες ενέργειες). Στη συνέχεια, με πτώσεις αντιβαρύτητας, επαναφοράς, partnering και τεχνικές δύναμης που επιτρέπει στο άτομο να ανακαλύψει οργανικά τους ρυθμούς του σώματος και την επαφή με το πάτωμα.
Από αυτό το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσσουν την βάση για το κλασσικό ινδικό Mudras μέσα από το Kathak & Bharatnatyam που θα ενσωματωθούν στην τελική φράση.
Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα εξής: ταχύτητα, μουσικότητα, δύναμη, κίνηση στο χώρο, ρυθμό, συναισθήματα, διαφορετικά λεξιλόγια κίνησης μέσω αυτοσχεδιασμού, ακρίβεια κίνησης και αποτελεσματικότητας.

BIO:

O Ναρέντρα έχει υπάρξει performer, δάσκαλος και βοηθός χορογράφου στο Terence Lewis Contemporary Dance Company για 10 χρόνια. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μορφές χορού από δασκάλους ανά τον κόσμο (David Zambrano, Jozef- Linda, Peter Jasko, Laura Aris, Suzanne Linke, Anton Lachky, Terence Lewis, Nakula Somana, Marin Leggat κ.ά.).
O Ναρέντρα είναι ο πρώτος Ινδός σύγχρονος χορευτής που έχει διδαχτεί δίπλα στον David Zambrano. Ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στα εντατικά σεμινάρια των 30 ημερών Flying Low και Passing Through technique στο Βερολίνο το 2014 και στο EXIN τον Σεπτέμβριο του 2016 στη Μαδρίτη.
Εκπαιδεύτηκε σε πολλές μορφές χορού, εξερευνώντας διαφορετικές δυνατότητες κίνησης, την εμπνεύστηκε και απέκτησε γνώσεις από διάφορα φεστιβάλ χορού, εντατικά σεμινάρια και δημιουργίες με καταξιωμένους καθηγητές/χορογράφους από όλο τον κόσμο και ο ίδιος εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει το δικό του “λεξιλόγιο χορού”.
Αυτή τη περίοδο εργάζεται ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης στην Ινδία, την Ευρώπη και τη Ρωσία. Έχει διδάξει στο Deltebre Dansa festival, Marameo, Dock11, Αγία Πετρούπολη, Σαμάρα, Καζάν, Περμ, Τιουμέν, Μόσχα, Αθήνα, Πάτρα, Ιωάννινα και πολλές άλλες επαγγελματικές σχολές χορού στην Ευρώπη και την Ινδία.
Έχει συνεργαστεί με την Λαμπρινή Γκόλια και εργάστηκαν μαζί ως καλλιτέχνες και δίδαξαν σε Ευρώπη και Ινδία. Έχουν παρουσιάσει το ντουέτο τους “CAMOUFLAGE” στην Ελλάδα και στο Deltebre Dansa festival το 2015.
Επίσης παρουσίασαν κομμάτι αυτοσχεδιασμού με τον David Zambrano και Λαμπρινή Γκόλια στην Αθήνα.
Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Mohamed Toukabri (Axismundi Jaipur και Geneva Project 2016) στην Τυνησία, Rakesh Sukesh στην Ινδία, Bolarin Da Costa στο Βέλγιο και Pol Sinus (Καλλιτεχνικός Διευθυντής). Αυτό το κομμάτι έχει δημιουργηθεί στο Pro Helvetia residency στην Ινδία το 2015 και η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο Théâtre du Galpon (Geneva for Antigel Festival) τον Φεβρουάριο του 2016.
Πρόσφατα έχει παρουσιάσει το σόλο του “RESTLESS” στο Deltebre Dansa 2016.

You May Also Like

More From Author