ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ SWING ΧΟΡΟΎ

Estimated read time 1 min read

Το Σάββατο 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο Swing χορού, με τον Dimitris Stavropoulos & την Katerina Roussou από τους Rhythm Hoppers!
Το αυθεντικό Lindy Hop – Swing από τις δεκαετίες των 20s 30s 40s!
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως και την Παρασκευή 21 Απριλίου. Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε μπορείτε να περάσετε από τη σχολή και να συμπληρώσουμε τη φόρμα συμμετοχής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο 2610.337719 ή στείλτε inbox στη σελίδα της σχολής Just Dance Patras ή email στο justdance.patras@gmail.com
Ώρα σεμιναρίου: 17.00-19.00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής : 25€
Μην το χάσετε!
Just Dance & Have Fun!
(Η σχολή θα είναι κλειστή από 10/4 έως και 18/4 λόγω Πάσχα)

Λίγα λόγια για το Lindy hop…

Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ‘20 στη Νέα Υόρκη με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Αν και γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Βασικό χαρακτηριστικό του η ρυθμικότητα η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χορευτές να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της.

Μέχρι το ‘50 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock n Roll. Ξανακάνει όμως την εμφάνιση του στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη και την Κατερίνα…

Ο Δημήτρης ξεκίνησε να χορεύει το 2013. Το Lindy Hop των συνεπήρε από την πρώτη στιγμή. Από τότε δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με αυτό και να αναζητά παλιές και νέες κινήσεις για να εμπνευστεί. Αυτή του η έμπνευση πηγάζει όχι μόνο από τα μαθήματα, αλλά και τα σεμινάρια που παρακολουθεί, εντός και εκτός Ελλάδας.Παράλληλα ασχολείται και με το authentic jazz..
Δάσκαλοί του αυτά τα χρόνια ο Αυγουστίνος Τραν και η Βάσια Παναγιώτου (Rhythm Hoppers).
Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα με το Θάνο Δασκαλόπουλο και την Irene Ragusini.

Η Κατερίνα ασχολείται ενεργά με το χορό από τα δεκαεφτά της. Εχει κάνει αρκετά χρόνια μπαλέτο και σύγχρονο, ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος μιας από τις πρώτες ομάδες Hip-Hop για πάνω από δύο χρόνια.Τo 2012, το lindy hop ήταν η αιτία να αφήσει ότι είχε κάνει μέχρι στιγμής και να δώσει όλη της την ενέργεια εκεί, παρακόλουθώντας συνεχώς μαθήματα και σεμινάρια όχι μόνο στην Άθηνα, αλλά και στο εξωτερικό (3η θέση open Jack & Jill, 2016 στο φεστιβάλ της Σόφιας).Θέλωντας βέβαια να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στην οικογένεια των χορών του Swing ασχολείται παράλληλα με το authentic jazz και το tap. Είναι μέλος τoυ Rhythm Hoppers Chorus Line, ένα γυναικείο vintage performance troupe, ιδρύτρια του οποίου είναι η Βάσια Παναγιώτου.
Δασκαλοί της όλα αυτά τα χρόνια ο Αυγουστίνος Τραν και η Βάσια Παναγιώτου (Rhythm Hoppers).
Ακόμη έχει παρακολουθήσει μαθήματα με το Θάνο Δασκαλόπουλο και την Irene Ragusini.

You May Also Like

More From Author