Οι Ανθρωποι του 2015 «έρχονται» στο Συνεδριακό

Estimated read time 1 min read

Η μεγάλη στιγμή έφτασε: Μεθαύριο Δευτέρα ο μηχανισμός της «Π» κάνει πρεμιέρα των εκδηλώσεων για τα 130 χρόνια από την ίδρυση της «Πελοποννήσου» (1886-2016) με της παρουσίαση των «Προσώπων του 2015».

Είναι μια εκδήλωση με απολογιστικό και επαινετικό χαρακτήρα, καθώς το βασικό της περιεχόμενο αναφέρεται στους Αχαιούς που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που πέρασε, με πρωτοβουλίες και προσπάθειες σε διάφορους τομείς.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και θα αρχίσει στις 7.

Η είσοδος δεν έχει επιβάρυνση, αλλά θα γίνει μόνο με προσκλήσεις, για λόγους οργάνωσης και καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού (ενημερωθείτε από τη σχετική καταχώρηση, σελίδα 11 της σημερινής “Π”).

Υπάρχει και μελωδικό περιεχόμενο, για το οποίο φροντίζει η Πολυφωνική, με την καταξιωμένη ορχήστρα της, που μετέχει, συνεισφέροντας με τον τρόπο της, σε μια εκδήλωση που έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ο οποίος κινείται σε δύο άξονες:

> Θα τιμηθούν πρόσωπα και φορείς που ανέλαβαν σημαντικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες μέσα στο 2015, σε ανθρωπιστική κατεύθυνση. Ο λόγος της επιβράβευσης είναι προφανής, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες υπό τις οποίες υποστηρίζονται οι πράξεις αυτές σε περίοδο κρίσης και εντάσεων, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες των κοινωνικών ομάδων που έχει πλήξει η καταιγίδα της ύφεσης και των διεθνών αναταράξεων. Στο σκέλος αυτό της βραδιάς, θα υπάρξει παρέμβαση από ένα επίσης τιμώμενο πρόσωπο: Τον ιδρυτή και πρόεδρου του Χαμόγελου του Παιδιού Κ. Γιαννόπουλο, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας.

> Στο δεύτερο μέρος, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που έγινε με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, με θέμα την ανάδειξη προσώπων που ξεχώρισαν για κατακτήσεις, επιτυχίες και πρωτοβουλίες στον επαγγελματικό ή κοινωνικό στίβο, όπως επίσης στον τομέα των επιστημών και του πνεύματος.

Τα πρόσωπα που προτάθηκαν για τη σχετική διαδικασία καλύπτουν το σύνολο του φάσματος της τοπικής ζωής.

Σκοπός και κίνητρο για την πρωτοβουλία της «Π» είναι η εστίαση στο θετικό «πρόσωπο» της τοπικής ζωής, για μια κινητροδότηση που θα υποβοηθούσε μια πιο εξωστρεφή και πιο αισιόδοξη στάση στα πράγματα, στον τομέα καθενός, σε πείσμα των δυσκολιών που διέχυσε η κρίση.

Κεντρική παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η γνωστή ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη με τη συνδρομή του διευθυντή σύνταξης της «Π» Κωνσταντίνου Μάγνη, πίσω από τους οποίους βρίσκονται τα πολλά πρόσωπα του δημοσιογραφικού και διοικητικού μας μηχανισμού που καιρό τώρα «τρέχουν» αφανώς για την έντυπη και διαδικτυακή υποστήριξη της διαδικασίας, όπως και για την εκδήλωση, η οποία θα έχει και οπτικο-ακουστικό μέρος:

Γι’ αυτό εργάστηκαν ο Κ. Φασουλάς, η Μαρία Τσουκαλά, η Μαρίνα Ριζογιάννη, με καθοδήγηση του σκηνοθέτη Π. Φαφούτη.

You May Also Like

More From Author