COURSE FOR MEDICAL RESEARCH- APPLIED TRANSLATIONAL RESEARCH AND CLINICAL RESEARCH

Estimated read time 1 min read

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλοσωρίσουμε σε ένα πρωτόγνωρο course ιατρικής έρευνας, με διεθνή εμβέλεια και αναγνώριση, με τίτλο «Course for Medical Research- Applied Translational Research and Clinical Research», το οποίο θα λάβει χώρα στις 14 Μαΐου 2016 στην περιοχή του Ρίου, στην Πάτρα.

Απόλυτα σχεδιασμένο για τις ανάγκες των φοιτητών ιατρικής και των νέων ιατρών, χωρίς περιττές πληροφορίες και θεωρητικές αναλύσεις, το course αυτό, συνολικής διάρκειας μεγαλύτερης των 10 ωρών, στοχεύει να βοηθήσει τους νέους επιστήμονες να αποκτήσουν επαρκή γνώση στο σχεδιασμό, παρακολούθηση, συγγραφή και παρουσίαση μιας κλινικής και πειραματικής μελέτης. Αρωγοί στην προσπάθειά μας θα είναι ομιλητές με μεγαλή εμπειρία, καταξίωση και διεθνή αναγνώριση στο χώρο της ιατρικής έρευνας.

Το course έχει την πλήρη υποστήριξη του Πειραματικού-Ερευνητικού Κέντρου της ELPEN και διοργανώνεται στα πλαίσια του 10ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδας, που αποτελεί το επίσημο Forum του 22ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.

Σκοπός μας είναι να καλυφθούν βασικά και σημαντικά θέματα όπως: 1) Εισαγωγή και βασικός προβληματισμός : απο την ιδέα μέχρι την εφαρμογή μιας ερευνητικής ιδέας, 2) Εισαγωγή στη βιοστατιστική (έννοιες και g-power analysis), 3) Πειραματική έρευνα: Ποιοί είναι οι στόχοι της και πώς δομείται, 4)Κλινική έρευνα: Ποιοί είναι οι στόχοι της και ποιές κατηγορίες κλινικών μελετών υπάρχουν, 5) Συγγραφή και παρουσίαση μιας ερευνητικής ή κλινικής μελέτης καθώς και πολλά ακόμα ζητήματα.

Ελπίζοντας να πλαισιώσετε με ενδιαφέρον την προσπάθειά μας αυτή για συνεχή επιμόρφωση των φοιτητών ιατρικής και νέων ιατρών, με μεγάλη χαρά, σας περιμένουμε στο Ρίο στις 14 Μαΐου 2016, στο Course for Medical Research.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Συνεδρίου https://www.22esfie.gr/el-gr/

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Οι course designers

Dr Απόστολος Παπαλόης, PhD, KGSJ
Διευθυντής του Ερευνητικού-Πειραματικού Κέντρου της ELPEN
Visiting Professor, Harvard University

Αλέξανδρος-Λεωνίδας Λιαράκος, MD
Αγροτικός Ιατρός
Πρόεδρος 10ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδας
Τέως Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας-παράρτημα Πατρών

You May Also Like

More From Author