« ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ »

Estimated read time 1 min read

στη ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ  ΑΠΟ 13 έως 23 ΓΕΝΑΡΗ .

” Μια Ζωή ολόκληρη Αγωνίστηκα για αυτό που λέμε “Ελληνικότητα”. Και που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος να Βλέπεις και να Αισθάνεσαι τα πράγματα, είτε στην κλίμακα τη μεγάλη είτε στην Ταπεινή…. Το παν είναι η Ευγένεια και η Ποιότητα, σε αντίθεση με το μέγεθος και την ποσότητα που χαρακτηρίζουν τη Δύση. Γιατί εκεί βρίσκεται η Διαφορά….”

Οδυσσέας Ελύτης

 

« ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ  »  στη ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ  ΑΠΟ 13 έως 23 ΓΕΝΑΡΗ .

 

Η 4art+ , με χορηγό   την  Δημοτική Πινακοθήκη, Πολιτιστικό Τομέα του Δήμου της Πόλης μας, παρουσίασαν την Παρασκευή , που έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία πολλών φιλότεχνων & επισκεπτών μια θεματική έκθεση στην Αγορά Αργύρη .

Τα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτήν την εκδήλωση  έχουν αυξημένες πιθανότητες να κερδίσουν την προτίμηση των θεατών .

Με τον αντισυμβατικό συνδυασμό έργων από 41 δημιουργούς, δομείται μια παράδοξη πολυθεματική συνάφεια  με πρωτοφανή ποικιλία υλικών, μέσων & τεχνοτροπιών,με στόχο τον διάλογο ανάμεσα στους δημιουργούς- καλλιτέχνες και τους επισκέπτες- θεατές .

Η αυτονομία των καλλιτεχνικών έργων εντυπωσιάζουν ακόμα και τους  θεατές που δεν έχουν  την απαραίτητη εξοικείωση με τους νέους μορφικούς κώδικες της τέχνης .

Έργα που βασίζονται στην μετάδοση  του μηνύματος με μια φανταχτερή, ελκυστική, άλλοτε Απολλώνια και άλλοτε Διονυσιακή & χαρούμενη  χρωματική γκάμα, με αποτέλεσμα να παρασύρουν το θεατή σ’ έναν κόσμο μυθικό, σε μια παιγνιώδη ανάλυση των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων, χρησιμοποιώντας το  ανακάτεμα των στιλιστικών αναφορών από διαφορετικές περιόδους της μακρόχρονης ιστορίας της τέχνης.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι μιλούν και ζωγραφίζουν πολύ πριν δημιουργήσουν την στέγη τους .

Στα έργα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη γίνεται αναφορά για πρώτη φορά στην καλλιτεχνική δημιουργία ως ξεχωριστού τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας .

Στην έκθεση  εισάγεται σταδιακά και επιδέξια ένας απενοχοποιημένος αισθησιασμός, που αναδεικνύει κρυφές πτυχές των έργων και διαμορ φώνει  ένα νήμα συνέχειας των έργων . Υπό αυτή την έννοια, αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι ο τρόπος που ο κάθε καλλιτέχνης θα επανερμηνεύσει το νόημα όσων επιχειρεί να συνθέσει με το δικό του προσωπικό  ύφος , τη στιλιστική δηλαδή ταυτότητα που έχει προαποφασίσει .

 Σκοπός της έκθεσης είναι να φύγει ο επισκέπτης  από αυτήν μ’ ένα αίσθημα ικανοποίησης που κατάφερε  να δει  την τελευταία δουλειά των καταξιωμένων αλλά και  νέων  καλλιτεχνών της πόλης μας  & που εκφράζεται με την λατρεία του ωραίου αλλά και την ειρωνεία και την αμφιβολία, που συμπεριλαμβάνει στη στρατηγική του τις έννοιες του παιχνιδιού και του αστείου.

Σήμερα, μια εποχή ηθικής και ιδεολογικής απορρύθμισης όλων των κοινωνικών παραμέτρων, στην  κρίσιμη ιστορική συγκυρία που καθιστά δύσκολη, αν όχι αδύνατη την προσωπική επικοινωνία , όλα τα επίπεδα της έκθεσης ,συμβάλουν ώστε να αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της τέχνης αλλά & η  δυναμική του εγχειρήματος  ..

Διάρκεια έκθεσης  13 έως 23 Γενάρη 2017  Ώρες λειτουργίας 9 π.μ. έως 1 μ.μ. & 5 έως 9 μ.μ.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

AΜΥΡΑΛΗ ΑΛΙΚΗ , ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΜΑΚΗΣ ,ΒΕΛΑΩΡΑΣ ΧΑΡΗΣ ,ΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ,ΒΟΥΡΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ,ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ,ΓΚΑΤΖΟΥΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ,ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ,ΔΙΠΛΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ,ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΡΟΥΘ ,ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ,ΚΑΠΙΝΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ,ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ  ΦΩΤΕΙΝΗ , ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ,ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΝΝΑ ,ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ,ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑ ΤΟΤΑ ,ΚΟΝΤΟΓΛΗ ΤΙΝΑ ,ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΒΑΣΩ , ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΑΓΓΕΛΑ , ΜΠΑΜΠΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ , ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ ,ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ,ΠΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ ,ΠΡΕΣΣΑΣ ΝΙΚΟΣ ,ΠΡΙΤΣΑΠΙΔΟΥΛΑ –ΒΛΑΧΟΣΤΑΘΗ ΚΟΡΙΝΑ ,ΡΟΥΝΤΖΟΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ,ΣΙΩΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ,ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ,ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ,ΤΗΛΙΓΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ,ΤΡΥΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ,ΤΣΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΦΙΛΛΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΕΛΕΙΑ

You May Also Like

More From Author