City of Τhe Sun – Deadbeat Escapement live in Patra

Estimated read time 2 min read

Κασετόφωνο & Love Light Productions in association with Underdogs & GG Events proudly present in Greece

City of the Sun live in Patra
special guests to be announced
Στο Ghetto Bar and more
Κυριακή 6 Μαίου 2018
Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Περιορισμένη προπώληση: 8€
• Προπώληση: 10€
• Ταμείο: 12€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• JOE Records (Φιλοποίμενος 33 Α’)
• Ηχότοπος ART CAFE (Ερμού 118)
• Discover Bookstore
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/

*** Όλες οι αποδείξεις εισιτηρίων του viva.gr θα ανταλλάσσονται με κανονικά hard copy συλλεκτικά εισιτήρια, την ημέρα της συναυλίας, στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής. ***

Οι City of the Sun κατάγονται από τη Νέα Υόρκη και αποτελούν ένα ορχηστρικό τρίο που περίτεχνα προσμειγνύει μουσικά είδη σε ένα αμάλγαμα indie, rock, flamenco και post-rock ηχοχρωμάτων, συντελώντας σε ένα πρωτόγνωρα πολυσυλλεκτικό world-music αποτέλεσμα. Σχηματισμένοι το 2011 από τον κιθαρίστα John Pita, οι City of the Sun αποτελούνται επίσης από τον Avi Snow (κιθάρα) και τον Zach Para (κρουστά). Έχοντας αναπτυχθεί μουσικά και καλλιτεχνικά ως μουσικοί δρόμου στην γεννέτειρά τους, Νέα Υόρκη, έλαβαν για πρώτη φορά αναγνώριση και προσοχή από ένα μεγαλύτερο κοινό, παίζοντας σε ένα TED conference του 2013.

Από τότε, οι City of the Sun εμφανίστηκαν ως headliners και πραγματοποίησαν sold-out shows σε σημαντικά venues της Νέας Υόρκης όπως το Gramercy Theater και το Brooklyn Bowl, έπαιξαν σε μουσικά festivals – όροσημα όπως τα SXSW, Firefly, CMJ και το festival του CBGB’s μεταξύ άλλων. Εμφανίστηκαν ως support των Thievery Corporation, Charles Bradley και Gregg Allman, ενώ έχουν μακροχρόνια συνεργασία με την πλατφόρμα της Sofar Sounds και τις Godin Guitars, τις οποίες και χρησιμοποιούν. Το ντοκυμανταίρ “The C Word” που σκηνοθετήθηκε από την Meghan O’Hara με τον Morgan Freeman σε ρόλο αφηγητή, συμπεριλαμβάνει music score σε σύνθεση των John, Avi και Zach.

Το 2016 οι City of the Sun κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο LP τους “To the Sun and All the Cities in Between”, φτάνοντας στη θέση #12 του Billboard Jazz Albums chart. Το single “Everything” έφτασε στη θέση #2 του US Viral 50 chart του Spotify και στη θέση #5 του Global Viral Chart της ίδιας πλατφόρμας, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια αναπαραγωγές μέχρι σήμερα.

Σε μία μοναδική συγκυρία, μετά την καταπληκτική τους εμφάνιση στο Street Mode του 2017, οι City of the Sun επιστρέφουν στην Ελλάδα, για 3 εμφανίσεις την Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαίου, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα.

————————–———————–

DEADBEAT ESCAPEMENT

“…..δεν αξίζει να στριμώχνονται σε περιγραφές, και η μουσική τους το δικαιολογεί. Θα βρείτε στις επιρροές τους κλασσικό ροκ ήχο, ψυχεδέλεια, brit pop, και στο live έκανε εντύπωση το theremin, η όμορφη φωνή της Κωνστάντζας, η μελαγχολία, τα δυνατά ξεσπάσματα, και τα κομμάτια που άφοβα πατάνε σε διάφορες μουσικές κατευθύνσεις.”
Βαγγέλης Γιαννακόπουλος- postwave.gr
“Ήταν η πρώτη φορά που τους άκουγα και εντυπωσιάστηκα από το πόσο προσεγμένη ήταν η εμφάνισή τους και ειδικά η μουσική επικοινωνία μεταξύ των μελών και το δέσιμο τους. Αιθέρια γυναικεία φωνή με δυναμικές κιθάρες, ωραίους πιασάρικους ρυθμούς, και πολύ ταιριαστή αντρική φωνή. Είναι η μπάντα που θα ακούσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο, χαλαρώνοντας, και για να γίνω λίγο ακόμα κλισέ, χαζεύοντας τη βροχή από το παράθυρό σου.”
Αλεξάνδρα Μαβραγιαννίδου- i-jukebox.gr
“….με κύρια όπλα την εναλλαγή γυναικείων – ανδρικών φωνητικών, τις επιβλητικές μελωδίες του theremin και σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό δημιούργησαν μία μελαγχολική αλλά συνάμα γλυκιά ατμόσφαιρα.”
Ελπίδα Πουρναρά- rockinathens.gr

Κάπως έτσι υποδέχεται ο μουσικός τύπος τους deadbeat escapement, την πενταμελή μπάντα από την Πάτρα η οποία τον Νοέμβρη του 2016 κυκλοφόρησε τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο “THE PERPETUAL BΛINK” από την Blockade Records, σε μια συλλεκτική κοπή 200 λευκών βινυλίων (175gr).

Συνδυάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας Art Rock μπάντας. Οι ήχοι τους ακολουθούν τα χνάρια των Pink Floyd, David Bowie, The Verve, Peter Gabriel, Roxy Music, Genesis, Fugazi και Slowdive, έχοντας ταυτόχρονα και πιο σύγχρονες επιρροές από την post rock σκηνή δημιουργώντας ένα ευφυΐες πάντρεμα ηχοχρωμάτων με αρμαγεδδωνικά ξεσπάσματα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο ούτε και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Ελεύθεροι από τους περιορισμούς και τους συμβιβασμούς που επιβάλλει η μουσική βιομηχανία, οι deadbeat escapement έκλεισαν φέτος έντεκα χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία ανεβαίνοντας στη σκηνή με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Puressence, The Veils, Anneke Van Giersbergen (ex The Gathering), Graig Walker, Μotorama, Midas Fall, Vassilikos, Τσάτσου, Παυλίδης, Μάλαμας, Μποφίλιου, Δεληβοριάς, Rous, Κοργιαλάς κλπ. Το 2007 απέσπασαν μια σημαντική διάκριση στο Athens Video Art Festival στην Τεχνόπολη (Γκάζι) στην κατηγορία «installations» με το έργο τους «Clockwork Box», ενώ το 2013 κέρδισαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του ΑNT1 “The Band Project”. Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο “Contradiction” με την Αμερικανική EMG Records, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές από έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τον Σεπτέμβριο του 2016, οι deadbeat escapement παρουσίασαν το project +πράξη για τον εορτασμό των 130 χρόνων της ιστορικής εφημερίδας Πελοπόννησος . Έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας, performance, σύγχρονος χορός και video art πλαισίωσαν τη συναυλία τους με τον Δημήτρη Κοργιαλά σε ρόλο Guest Star να ερμηνεύει καινούργια και παλιά τους κομμάτια. Συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για την θεατρική παράσταση “Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους” (σκηνοθεσία – Βασίλης Κόκκαλης), ενώ η παρθενική τους ενασχόληση με τον χώρο του κινηματογράφου στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”, τους χάρισε το Bραβείο «Xρυσός Πήγασος» για την καλύτερη live εμφάνιση soundtrack ταινίας (“Fragmenta”, σκηνοθεσία – Ηλίας Χαρίση). Στα live τους θα ακούσετε κομμάτια από τις προηγούμενες και νέες δισκογραφικές τους δουλειές, ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2017, εμφανίζονται και σε + πράξη με βιολί, τσέλο και ευρωπαϊκό μαντολίνο.
«There is more than one reality we’d like to express ……so we just draw parallel lines»

deadbeat escapement are
Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars)
ιωάννης & κοψίνης (drums)
Γιώργος Ζωγράφος (bass),
Κωνστάντζα (vocals, acoustic guitar)
Κώστας Καούρης (guitars)

LINKS:
City of the Sun: www.wearecityofthesun.com | www.facebook.com/wearecityofthesun
Love Light Productions: www.facebook.com/lovelightprods
Κασετόφωνο: www.kasetophono.com | www.facebook.com/Kasetofwno
3P Lab: https://www.facebook.com/3plabgr

You May Also Like

More From Author