Χιλιάδες κόσμου στη «Λευκή Νύχτα» της Κάτω Αχαΐας.

Estimated read time 1 min read

Ούτε το black out που επηρέασε μεγάλο μέρος της Δύμης λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου, στάθηκε εμπόδιο στη μεγάλη γιορτή της «Λευκής Νύχτας» που πλημμύρισε με κόσμο την Κάτω Αχαϊα.
Ηταν ένα εξάωρο γεμάτο από χαρά και διασκέδαση, συνδυασμένο με αγορές, που ξεκίνησε από τις 6.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε περίπου τα μεσάνυκτα, συγκεντρώνοντας στο εμπορικό κέντρο της Δυτικής Αχαΐας -η ανάπλαση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα- χιλιάδες κόσμου.
«Ολα τα μαγαζιά, στο εκτεταμένο μετά την ανάπλαση δίκτυο πεζοδρόμων και όχι μόνο, όλες οι επιχειρήσεις και φορείς της πόλης, συνεργάστηκαν προκειμένου να στηθεί με επιτυχία αυτή η μεγάλη γιορτή. Με ικανοποίηση είδαμε τον κόσμο, με το που έπεσε το σκοτάδι, να κατεβαίνει στην Κάτω Αχαΐα για τα πλούσια δρώμενα και για αγορές με τιμές πολύ καλές που είχαν προσφέρει τα καταστήματα ειδικά για αυτή τη βραδιά. Βοήθησε βέβαια και ο καλός καιρός που στάθηκε σύμμαχός μας» αναφέρει στην «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης Νίκος Τσώκος.
Μουσική, θεατρικά, παιδικός αγώνας δρόμου, αγώνες μπάσκετ και πολλά δρώμενα χρωμάτισαν τις «Λευκές Νύχτες» με τα πιο όμορφα χρώματα και συναισθήματα. Τα παιδιά γιόρτασαν στους νέους στολισμένους πεζοδρόμους και οι γονείς έκαναν τα ψώνια τους μακριά από το καθημερινό άγχος και χωρίς τη βουή των ΙΧ που ειδικά αυτή τη μέρα, έμειναν εκτός πόλης…
«Η Δυτική Αχαΐα πέρασε δύσκολα, από το καλοκαίρι με τα capital controls και μετά στις εκλογές, αλλά και πρόσφατα με την θεομηνία, οι άνθρωποι όλοι δοκιμάστηκαν. Ομως ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης αλλά και της ευκαιρίας με τις ελκυστικές τιμές που κράτησαν τον κόσμο στα μαγαζιά μέχρι τα μεσάνυχτα σχεδόν» αναφέρει ο κ.Τσώκος.
Ο Σύλλογος των καταστηματαρχών προσπαθεί εδώ και λίγους μήνες να οργανώσει τις επιχειρήσεις σε κοινές δράσεις και ήδη έχει κάνει μεγάλα βήματα, καθώς εδώ και δύο μήνες έχουν λυθεί μια σειρά προβλημάτων και η νέα διοίκηση είναι σε θέση να αναλάβει απερίσπαστη τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
«Αυτό που είδατε το Σαββάτο είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε και παρά τις δυσκολίες, θεωρούμε ότι η ενότητα που ήδη οικοδομήθηκε πάνω σε αυτή την κοινή δράση, θα βοηθήσει ώστε να σχεδιάσουμε και άλλες ενέργειες που στόχο έχουν να αναδείξουν την περιοχή μας και τους ανθρώπους της, ιδιαίτερα τους νέους» καταλήγει ο κ.Τσώκος.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours