Σήμερα παρελαύνει η χαρά! 15.000 μικροί καρναβαλιστές ξεχύνονται στους δρόμους στις 11 το πρωί

Estimated read time 1 min read

Με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας, 100 ομάδες και περισσότεροι από 15.000 παιδιά και μεγάλοι, θα ξεχυθούν στο κέντρο της πόλης για την παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών.
Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στους δρόμους Γούναρη, Κορίνθου, περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου από το κάτω μέρος, Κορίνθου με κατάληξη τις τέσσερις πύλες εξόδου στην Ερμού και στην Αγίου Νικολάου.
Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η Δημοτική Μουσική, οι μαζορέτες της Λεμεσού και ο Τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ενώ θα ακολουθεί ο χείμαρρος των ομάδων συμμετοχής, μαζί με τα άρματα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων για το Καρναβάλι των Μικρών αλλά και τα ευρηματικά άρματα και κατασκευές των ομάδων.
Δυναμική παρουσία θα έχουν όπως κάθε χρόνο τα παιδιά από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικούς συλλόγους, ομάδες, μεμονωμένες συμμετοχές, ενώ το Καρναβάλι των Μικρών επέλεξαν φέτος και πολλά σχολεία και σύλλογοι εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Τρίπολη, Λαμία, Καλάβρυτα, Σανταμέρι, Σταυροδρόμι, Κάτω Αχαϊα, Κάτω Αλισσό.
Και φέτος η συμμετοχή των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Άμπετ Χασμάν” και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ”ΚΟΜΑΙΘΩ”, αλλά και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναμένεται να συγκινήσει.
Στο τέλος της παρέλασης τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τους πέντε συλλόγους των σοκολατοριχτών.

Πελοπόννησος

You May Also Like

More From Author